Wij van in-balans.one dragen 1,5% van onze inkomsten bij aan CO₂-verwijdering
Het verwijderen van CO₂ uit de atmosfeer is essentieel om klimaatverandering tegen te gaan, maar de technologie loopt op dit moment achter. Een percentage van elke aankoop bij in-balans.one wordt bestemd voor het opschalen van nieuwe technologieën voor CO₂-verwijdering.
Waarom we een bijdrage leveren
At www.in-balans.one, we believe businesses can play a critically important role in helping fight climate change. We’re proud to fund next-generation carbon removal.
Onze partners
in-balans.one is onderdeel van Stripe Climate, een samenwerkingsverband van bedrijven die CO₂-verwijdering willen versnellen

Geen enkel bedrijf kan klimaatverandering in zijn eentje tegengaan. Stripe Climate combineert de bijdragen van toekomstgerichte bedrijven wereldwijd om de vraag naar CO₂-verwijdering te vergroten. Stripe Climate werkt met Frontier, het interne team van wetenschappelijke en commerciële experts van Stripe, om permanente CO₂-verwijdering te kopen.

25.000meer dan
bedrijven
39
landen
Selectie van projecten
We ondersteunen een selectie van opkomende technologieën die CO₂ uit de atmosfeer verwijderen

Stripe Climate werkt met een multidisciplinaire groep van wetenschappelijke experts om de meest veelbelovende technologieën voor CO₂-verwijdering te vinden en te beoordelen. Hieronder zie je twee voorbeelden uit onze brede portfolio.


Climeworks gebruikt duurzame aardwarmte en restwarmte om CO₂ direct uit de lucht af te vangen en deze geconcentreerd en permanent op te slaan in ondergrondse basalten rotsformaties met behulp van Carbfix. Climeworks gaat namens bedrijven die deelnemen aan Stripe Climate 322 ton aan CO₂ verwijderen.


Charm Industrial heeft een nieuwe manier ontwikkeld om CO₂ te verwijderen door biomassa om te zetten in bio-olie en deze vervolgens diep in de grond te injecteren voor permanente geologische opslag. Stripe Climate was de eerste klant van Charm. In 2021 heeft Charm namens de bedrijven die deelnemen aan Stripe Climate 416 tons aan CO₂ verwijderd.

Waarom het werkt
Vroege klanten kunnen ervoor zorgen dat nieuwe technologieën hun kostencurve omlaag brengen en kunnen opschalen

De meeste nieuwe technologieën zijn eerst duur. Early adopters zoals in-balans.one dragen eraan bij dat veelbelovende technologieën voor CO₂-verwijdering hun kosten kunnen verlagen en snel kunnen opschalen.

Prijs per eenheid
Tijd
Zonnepanelen
Harde schijven
DNA-sequencing
CO₂-verwijdering kan deze trend mogelijk ook volgen met de hulp van early adopters